Hírdetés

Üzenőfal

Új videó riadó - The Ultimate Doom

2012.04.13. 00:03 | Reactor | 4 komment

Várni akartam ezzel, amíg fent van mind az 5 része a videónak, mivel ez voltaképpen egy kiegészítése az eredeti, három epizódos Doom-nak.

Akinek megvolt az eredeti Doom, ingyen megkapta ezt a kibővített változatot - mindhárom epizód benne van, plusz egy negyedik is: Thy Flesh Consumed. Ez a negyedik epizód a harmadik és a Doom 2 között játszódik....valahol. Nem tudni, mert semmi nem derül ki belőle, de érzésem szerint ezúttal már a Földön vagyunk.

A Doom negyedik epizódja ugyanúgy 9 pályát tartogat, mint az összes többi - 8 hagyományos és 1 titkos pálya. Azonban ebben az epizódban van a legnehezebb dolgunk. Az első két pálya hihetetlenül embert próbáló: alig van elsősegély-csomag (az 1. pályán egy darab nincs), bődületesen sok az ellenség, és a lőszert is nagyon be kell osztani. Az ID software itt feje tetejére állította a nehézséget: az első pályák a legkegyetlenebbek, az utána következők közül legfeljebb a 6. pálya az, amelyik "valamelyest" nehéz, a többi nevetségesen egyszerű. Ellenség alig van, lőszer és életerő megint van dögivel, az utolsó pálya főellenfele pedig egy újrahasznosított karakter az egyik korábbi epizódból.

Újításként azt lehet elkönyvelni, hogy vannak kulccsal működtethető kapcsolók, az égboltnak ilyen megcsonkított vaníliáspuding-színe van, és a Doom címeres pályája (E1M1 - Hangar) kicsit meg lett bolondítva. És ennyi. A Final Doom-mal ellentétben viszont ez azért nem tisztességtelen, mert egyrészt ingyen járt azoknak akik megvásárolták a három epizódos Doom-ot, másrészt pedig, aki NEM vásárolta meg, az négy epizódot kap három áráért. A Final Doom ezzel szemben külön játékként lett beharangozva, az is alig tartalmaz újítást, a pályák pedig - kevés kivételtől eltekintve - nem túl emlékezetesek, vannak kifejezetten rosszak is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lambdateam.blog.hu/api/trackback/id/tr344398557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2012.04.13. 23:12:13

Szerintem a Doom túl van efektezve miért kell minden fegyver fel vevésekor ilyen ki****tt villogást csinálni? nem tom... am nagyon jó játék meg minden... csak ez épp nekem nem tetszik

Reactor 2012.04.14. 13:41:55

A villogással nincs gond, már a Wolfenstein 3-D-ben is benne volt (viszont engem is idegesített, úgyhogy a Tristania3D-ből kivetettem).

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2012.04.21. 17:42:18

@Reactor: am szeretnék kérdezni tőled valamit... sznte minden videódba van olyan hogy kép meg áll és a szöveg meg tovább ... és én már sok helyről néztem a vieóidat és mindenhol ez volt... de csak a te videóidnál... de még néha a játék hangja is meg... ez hibe a videóba vagy direkt van így?
süti beállítások módosítása