Hírdetés

Üzenőfal

Reactorról

2010.03.07. 19:37 | WarLock0722 | komment

Címkék: leiras reactor

Üdvözletem minden PC játék rajongónak!

A számítógépes játékok mára napjaink szerves részévé váltak, mint a kártyázás, a futballmeccs, a fényképeszkedés, az edzőtermek látogatása, a ZH-írás az egyetemeken, a nyaralás, az egymás péppé verése a diszkó bejáratánál, és a többi. Nem mindegy viszont, hogy milyen játékkal játszunk, hisz számítógépes játékból nagyon sokféle van. Lövöldözhetünk morcos zombikra és gonosz démonokra, nyerhetünk autó- motor- és hajóversenyeket szárazon és vízen, hatalmas seregeket vezényelhetünk földrészek és a világegyetem meghódítására, gyémántokat szedhetünk fel földalatti veszedelmes bányákban, harci repülőgépünkkel ezüstnyílként száguldhatunk a kék égbolton ellenséges célpontokra lesve, vagy éppen (már megint) megmenthetjük a világot egy őrült diktátor, egy gonosz terroristacsoport, vagy az örökké lesben álló földönkívüliek ellen. Rengeteg számítógépes játék készült a nyolcvanas évektől számítva napjainkig, számon sem lehet már tartani jóformán.

Ahogy sokféle típusú játék van, élvezhetőségi és realisztikai szempontból is megkülönböztethetőek a játékok. A videóimmal kisfilmekben mutatok be bizonyos számítógépes játékokat, a kezdetektől egészen napjainkig, gondosan kiértékelve minden szempontból, és osztályozva. Jó játékok, elviselhető játékok, és rossz játékok, mindegyikből nagyon sok van. A bemutatóim szolgálhatnak nosztalgiázásra, végigjátszásra, segítségre egy adott játékkal kapcsolatban, tanulhattok újat is belőle, de puszta unaloműzésre is jól megfelelnek.

Mint említettem, minden játékbemutató végén van értékelés. Ezt NEM az alapján végzem el, hogy melyik nagy hírű vagy ismeretlen játékcég fejlesztette, nem is az alapján, hogy a játék milyen típusú, hiszen nagyon sokan vannak, akik például kevésbé szeretik a lövöldözős játékokat, inkább az ügyességit, vagy épp nem kedvelik az ügyességi játékokat, hanem sokkal inkább a szimulátorokat, a versenyjátékokat, és így tovább. Az értékelésem fő szempontja az adott kor kívánalmai szerint elvárható életszerűség, viszonylagos hibamentesség, élvezhetőség és gördülékenység (az aprólékosság nem feltétlenül előny), a kellemes hanghatások és jó zene, valamint hogy mennyire kell ügyesnek lenni egér és billentyűzet dolgában, hogy valaki boldoguljon az adott játékkal. Jómagam, és kis segédem, Detlev Sehenswürdigkeit mindent megteszünk hogy pártatlanul és arányosan értékeljünk minden bemutatott játékot. A viszonyítási alap természetesen mindig az adott kornak egy nagysikerű játéka.

A videóim megnézhetőek YouTube-n elviselhető minőségben, néhol elég aránytalan torzulásokkal, illetőleg megrendelhetőek tőlem DVD-n évadonként. Minden egyes Évad DVD tartalmaz 70 játékbemutató videót, az Évad hivatalos bevezetőjét, és az évadzáró videót. Igény szerint kérhető rá játék is, attól függően, mennyi szabad hely marad a DVD adathordozón.

Lehetőség van játékbemutatót kérni tőlem, ám nem tudok garanciát vállalni rá hogy az adott játékot meg tudom szerezni, be tudom mutatni. Nem akarok senkit elkeseríteni, de az a nagy harci helyzet, hogy a játékok egy elég jelentős része - különösen az 1995-2004 közötti játékok - beszerezhetetlenek. A boltokban nem kaphatóak, játékoldalon (akár warez oldalon) sincsenek már fent, fájlcserélő oldalakon és torrenteken is csak nagyon elvétve (én személy szerint nem használom a torrenteket) fordulnak elő, letölteni pedig nem lehet őket, illetve fizetős oldalról lehet, horribilis összegekért. Nagyon sok a kamujáték, a telepítő mögött kémprogram, tárcsázó, trójai & hátsó-ajtó, rootkit, vagy féreg rejtőzik. Megeshet az is, hogy a felvevőprogramom nem képes normálisan felvenni az adott játékból (ez a Quake 3 Arena-val és a Patriots: A Nation Under Fire-val történt meg idáig). Ilyen esetekben megértést kérek, igyekszek minden megrendelést legjobb tudásom szerint teljesíteni.

Végül szólnék néhány szót magamról. A nevem Reactor, de úgy is ismernek, mint "Antisocial One", és "A falling stone in the world of glass". A Youtube-n "UgyvanPlancsiznakEgy" néven találhattok meg, a műfajteremtő freddyD kollégám egyik videójának hatására választottam ezt a nevet (a Heat: Episode One videójáról van szó). Borsod megyében élek, a Lambda szervezet szupertitkos főhadiszállásán (Lambda Team Headquarters), és mielőtt valaki lekockázna, közlöm vele hogy a számítógép mellett rengeteg más dologgal is foglalkozom.

- Szövegszerkesztés
- Angolról magyarra, magyarról angolra fordítás
- Nyelvvizsgafelkészítés
- Olvasás
- Zenehallgatás
- Regényírás
- Militarizmus és nonkonformizmus
- Ving Tsun kung-fu
- Önvédelmi eszközökkel és fegyvertervekkel való kereskedés
- Kevésbé jelentős semleges irányultságú dolgok (pl. séta)

2008 február másodikán készült el a legelső játékbemutatóm, azóta létezik a sorozat, azóta csiszolom, finomítom a készítési technikám, fejlesztem a videóban látható különleges hatásokat, hangeffektusokat, és miegyebeket. Jelenleg 22 éves vagyok, és még jó darabig szándékozom kapcsolatban maradni a játékbemutatással, anélkül hogy bármelyik kollégámat lemásolnám. Előfordulhat persze hogy egy-két kolega vendégszerepel a videóim közben, ebben semmi kivetnivaló nincs. Nagyon jó érzés, hogy mások is foglalkoznak játékbemutatók előállításával, az én videóimmal is igyekszem növelni ezeknek a fényét.

Előfordulhat, hogy valamelyik videó nem elérhető a Youtube-n, ez esetben tájékoztassatok róla, és feltöltöm újra, a Youtube-t meg elküldöm a qrva anyjába, mert gyűlölöm mikor szétesik a profilom.

A végére jöjjön a felszerelések listája:

Használt felvevőprogram: Growler Gun Cam
Használt hangfelvevő: Audio Playback Recorder
Használt mixelő: AtomixMP3
Használt filmszerkesztő: Windows Movie Maker és Sony Vegas
Használt szövegszerkesztő: Microsoft Word, Jegyzettömb (Notepad), Microsoft Paint
Használt képszerkesztő: Microsoft Paint, IrfanView
Használt szöveganimátor: Text-Osterone, Microsoft PowerPoint
Operációs rendszer: Microsoft Windows XP Service Pack 2
Egyéb használt programok: Font Creator, Creative MediaSource Player, Nero Showtime
Kedvenc könyvek: Felsorolhatatlan
Kedvenc együttesek: Heavy Troopers, Tristania
Kedvenc cigarettamárka: Moon Lights
Kedvenc ital: Ice Tea és kóla. Nem fogyasztok alkoholt.
Kedvenc számítógépes játék: Half-life sorozat
Elérhetőség: Kommentekben

A bejegyzés trackback címe:

https://lambdateam.blog.hu/api/trackback/id/tr811817031
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása