Hírdetés

Üzenőfal

Gyakori kérdések

2010.03.10. 18:07 | Reactor | 48 komment

Címkék: info kérdések gyakran gyakori

1) freddyD-másoló vagy!

Igen, ez a leghíresebb felmerülő kifogás a videóimmal kapcsolatban. Nagyon sok ember rajong az országos hírű Rossz PC Játékok sorozatért, és freddyD-ért, aki készíti a sorozatot. Nagyon sok ilyen támadás ért annak idején, mikor saját karrierbe kezdtem, hogy lemásolom freddyD-t. No már most, én őszinte ember volnék, így a teljes igazság úgy hangozna, hogy VALÓBAN freddyD-től, és a Rossz PC Játékok sorozattól jött az ötlet, de MÉGSEM emiatt kezdtem saját karrierbe.

A dolog egy hideg februári délután kezdődött. A Rossz PC Játékok sorozatnak van egy kis mellékága, a Rossz PC Juniorok, ahol más játékbemutató-készítők is a közönség elé tárhatják a műveiket. Ezeket is szívesen nézegettem, egészen ama napig, amikor megláttam, hogy az egyik videóban egy szórakoztató, és aránylag jó játékot állítottak be rossz játéknak mindenféle mondvacsinált indokokkal. Mivel az a játék gyerekkorom egyik kedvence volt, úgy döntöttem, a közönség elé tárom a teljes igazságot arról a bizonyos játékról. Először csupán annyi volt a szándékom, hogy ezt a tévedést kijavítom, ám meglepően pozitív reakciókat kaptam erre az első 5 videóra. Ezért döntöttem úgy, hogy saját sorozatba kezdek. Az elnevezése - a GAME OVER - csak később, a Második Évad elején jött.

Számolni kellett azzal is, hogy a nézők nagyon keményen szankcionálják, ha valaki leutánozza freddyD-t, így bevezettem néhány újítást a videóim során, hogy egyedibbek, eltérőbbek legyenek a videóim, hiszen nincs két teljesen egyforma ember.

- Amíg freddyD csak rossz játékokat mutat be, én bemutatok jó játékokat is, és kielemzem a hibáit.
- Minden játékhoz jár egy értékelés az utolsó videóban, ahol külön-külön osztályzásra kerül a játékélmény, a grafika, a hang-zene, a kezelhetőség, és végül az összbenyomás. Az értékelés bevezetése az én nevemhez fűződik, én használtam először játékbemutató videókban.
- Alkalmaztam a videóimhoz egy kis segédet is. A neve Detlev Sehenswürdigkeit :) Az ő közreműködésével mutatom be a játéknak egyik-másik súlyosabb hibáját, a játék elbírálásánál is jelen van, és minden egyéb feladatra is kiválóan alkalmas. Ő az a kakikupac, akit a videók legvégén is látni lehet mindig :)
- Nem csinálok karácsonyi és szilveszteri különkiadásokat, van viszont születésnapi különkiadás, ami minden évben február 9.-én jelenik meg az adott Évadban.

Egyébként azt is érdemes tudni, hogy a játékvideó-készítést sem freddyD "találta fel". Előtte már létezett az Angry Video Game Nerd (AVGN) néven elhíresült James Rolfe, aki rossz nintendo játékokat mutatott be.


2) Detlev miért pont szarkupac lett?

Elhiszem hogy egyesek szerint gusztustalan, de pontosan egy kakikupac az, ami a legkézenfekvőbb választás volt egy kabalafigurának. Gondoljatok utána: egy rossz játékra az embernek mi az első reakciója? SZAR. Pontosan ezért lett Detlev egy kakikupac. Ő testesíti meg a játékokban a hibákat, mindent ami "szar", épp ezért nem is lehetett volna ennél precízebb karaktert találni a feladatra. Egy plüssmacival, sasmadárral vagy másféle mesefigurával nemigen lehetne egy rossz játékot összhangba hozni. Azért is nagyon jó, mert Detlevre bármilyen maskarát ráaggathatok az adott játék jelenethez kapcsolódóan-összefüggésben, mintegy utalva arra képekben is, hogy mi a baj :)


3) Szerintem freddyD sokkal jobb videókat csinál!

Meglehet. Sose állítottam hogy jobb vagyok nála, ezt a nézőknek kell eldönteniük.


4) Szerintem az AVGN sokkal jobb videókat csinál!

Ezzel nem értek egyet. Bár nem szoktam nézni az Angry Video Game Nerd sorozatát, megállapítottam, hogy helyenként túlzásba viszi a színészkedést, eléggé erőlteti a poénokat, amiknek szerintem maguktól kéne jönniük. Láttam pár részt a sorozatából, aztán abbahagytam; nem tetszett. Különben se fogott meg túlzottan, mivel sohasem volt Nintendo-m, az Angry Video Game Nerd pedig nem csinál PC játék bemutatókat. Ráadásul az angol nyelv közel sem biztosít annyi lehetőséget a poénkodásra, mint a magyar nyelv.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy van nekünk egy nagyszerű videósunk, aki legalább olyan jól be tudja mutatni a Nintendo-s játékokat, mint az Angry Video Game Nerd, sőt, még jobban is. Visorra gondolok itt, a Retrocraze (Rossz Nintendo Játékok sorozat) készítőjére, akinek a videóiban jómagam is szerepeltem már párszor. Amíg az AVGN leginkább összevissza fuck-ozik, ami egy idő után szerintem elég unalmas, Visornak nagyon kreatív beszólásai vannak a videói során, amik enyhén szólva jobbak, mint az állandó fákingolás:

- ...ráestem a fánkra, ott meg a levegőben haltam meg, jó...
- Megintmeghaltamalevegőbennajóelégvolt. Atmos Quake.
- Jól látom hogy az ott egy meztelen csávó egy...nagy fasszal?
- Ejha...Prince of Persia jut eszembe róla kapásból...
- Ojjajjaaaajj! Egy LÁNCTÓL haltam meg!
- Meghaltam a levegőben, bizony-bizony, meghaltam a levegőben!
- Miért van minden játéknak Szaddám-fétise!?
- Kész. Meghaltam. Vöe. Elolvadtam.
- Jönnek a surikenek meg a félig megevett szendvicsek, ezek a főellenségek...
- ...a takony-farkasembereket, a csontvázakat, és a PELENKÁÁÁS farkasembereket...
- ...úgy áll, mintha beszart volna, nevezzük el szarpapának...

5) Mik a kedvenc játékaid?

Sok műfajt szeretek, így igazából erre nehéz válaszolni, de megpróbálok.

Half-life sorozat (mindegyik része)
Wolfenstein-sorozat (mindegyik része)

Doom (Ultimate Doom)
X-com: UFO Defense
Limbo
Doom 2
Doom 3
Grand Theft Auto-sorozat (mindegyik része)
Supaplex
Dune 2000
Scorched Earth 3D
Quake 2
Quake 3 Arena
Quake 4

A sport-játékokat, a versenyjátékokat, és az agyonpumpált, szétfejlesztett játékokat nem szeretem.  Nem azért, mert rosszak lennének (bár kétségtelen, ezek között is akad jópár olyan játék, ami borzalmasra sikerült), egész egyszerűen nem ezeket a műfajokat szeretem. A háromdimenziós lövöldözős, a stratégiai, és a logikai-ügyességi játékokat kedvelem inkább. No meg a két dimenziós ugrálósokat, hiába járt már el fölöttük az idő.


6) Milyen programokat használsz a videókészítéshez?

- Growler Gun Cam. A játékok 98%-át ezzel veszem fel. Igénytelen, használható és könnyen kezelhető felvevő, GCF-be menti el a felvett anyagot, amit aztán AVI-ba exportálok át. Időnként akadnak vele problémák, hosszabb idő után előfordul hogy megadja magát, és újra kell indítani, viszont a játékok nagyrészéből hiba nélkül tud fölvenni.

- SnagIt. Ez a felvevő macerásabb, nehezebb a használata, és több helyet igényel a felvett anyag, viszont olyan játékokból is képes fölvenni, ahol a Growler Gun Cam tehetetlen (ilyen volt a Patriots: A Nation under fire is). Nem hajlandó felvenni DOS-os játékból, de stabilabb mint a Growler Gun Cam.

- Audio Playback Recorder 3.6. Ezzel csak hangot veszek fel, akár valamilyen játékból, programból, zenéből, vagy videóból, akár mikrofonból. Nagyon egyszerű, könnyen kezelhető és ügyes kis program.  Néhány laptopon nem hajlandó működni, és az is megeshet, hogy nem képes MP3-ban rögzíteni a felvett hangot.

- AtomixMP3. Ezzel vágom meg a hangokat és a zenéket, ezzel illesztem össze, vagy keverem egybe pl. a beszédet és a háttérzajokat, vagy mosok össze hangeffektusokat. Könnyen kezelhető program. A  kész hangot WAV-ba menti el.

- Blaze Media Pro. Ezzel a programmal konvertálok át hangokat MP3-ba vagy WAV-ba. Ugyancsak ezzel a programmal merevítem ki a videó egy-egy képkockáját, vagy veszek fel ráközelítéssel jelenetet egy játékból (a felvevők videóból nem tudnak felvenni, így viszont igen). Ezzel a programmal intézem a képek kivágását is a videókból. Könnyen használható, sokoldalú program.

- Text-Osterone. A különféle villogó, forgó, lángoló, széteső, hullámzó stb. szövegeket ezzel készítem. Nem könnyű használni, és csak kimerevített képre hajlandó ezeket a szépfajta szövegeket betenni. Sok időt igényel a használatának az elsajátítása, de nagyon egyedi szövegeket lehet vele készíteni adott helyekre.

- IrfanView. Ezzel a képnézegető programmal manipulálom a képeket (színváltás, sötétség, kivágás, beillesztés, különféle effektusok). Nagyon hatékony, és ingyen letölthető.

- Microsoft Paint. Nem fogjátok elhinni, ezzel végzem a montázsolást. Primitív program,de nagyon is használható.

- Windows Movie Maker. Ezzel készítem el a végleges videót.

- Microsoft PowerPoint. Ezzel készítek el néhány jelenetet, és az értékelést.

- Microsoft Word. Itt végzem a szövegek és a különféle tárgyak (pl. CD borító) forgatását.


7) Mikor lesz új videó?

Nagyon sokan szokták ezt kérdezni, nagy gyakorisággal. A videózás nekem egyelőre csak hobbi, tehát emellett még tanulnom is kell, pénzt is szereznem kell, és sok más egyéb elfoglaltságom is akad. Higgyétek el, ha minden rendben van velem, lehet számítani az új videóra. Ha valamilyen oknál fogva késik az új videó, az egyértelműen azt jelenti, hogy valami nincs rendben. A számítógépeknek szokásuk elromlani, a Windowsnak pedig szokása összeomlani mindenféle ok nélkül, sőt, egyszer olyan is előfordult, hogy az idióta internet-szolgáltatóm puszta rosszindulatból 5 hónapig nem volt képes kiküldeni egy szerelőt, hogy bevezessék az új internetet. Tehát ha nincs új videó, az NEM azért van, mert lustálkodom, egyszerűen csak mással is foglalkoznom kell. Ne legyetek türelmetlenek, mindig elkészül az újabb rész. Ha a sorozat valamilyen oknál fogva MÉGIS véget érne, arról videóban tájékoztatok mindenkit (a saját hangommal természetesen). A különféle ijesztgetéseknek és kamuknak pedig nem kell bedőlni, amit egy-két Down-kóros zabigyerek terjesztget rólam, oké?


8) Bemutatnád ezt vagy azt a játékot?

Nagyon szívesen. Lehetőség van tőlem játékot kérni bemutatásra, és kielemzésre. Nagyon sokan kértek már tőlem játékbemutatót, ezek mind-mind felkerülnek egy kívánságlistára, amit a gépemen őrzök, hogy EGÉSZEN BIZTOSAN ne felejtsem el, milyen játékokból kell bemutatót készítenem. Cserébe mindössze annyi a kérésem, hogy senki ne dühödjön be, és ne kezdjen el fújni rám csak azért, mert nem adom le azonnyomban rögtön a kívánt játékról a videót. Összesen ketten vagyunk itt Detlevvel erre a több száz játékra, és időre van szükségünk ahhoz, hogy jó videókat alkothassunk ezekből a játékokból. A játékok bemutatása NEM érkezési sorrendben történik, hanem véletlenszerűen. Legyetek kicsit megértőek, higgyétek el nekünk, csináljuk ahogy bírjuk.

Lehetőleg NE kérjetek olyan játékról bemutatót, amit más ember JÓL bemutatott. Az illető ember ugyanis egész biztos látná a videómat, és iszonyú méregbe gurulna, ha látná hogy dettó ugyanazt mutatom be, mint ő - és teljesen igaza is lenne. Nem szeretnék haragba kerülni egyetlen kollégámmal sem emiatt, úgyhogy csak NAGYON INDOKOLT és KIEMELT esetben készítek ilyen játékról videót. Aranyszabály a játékvideó-készítők között hogy tiszteletben tartjuk a másét, és nem köpködünk bele egymás levesébe.

Nagyon sokan kérik továbbá hogy valaminek a 2. vagy 3. vagy 15. részét mutassam be. Ezzel csak egyetlen gond van. Ha egy sorozat-játéknak rögtön a harmadik vagy negyedik részével indítom a bemutatót, a nézőknek fogalmuk sem lesz arról, az előző néhány részben mi történt, miről szól az egész egyáltalán. Egy könyvet se a 269. oldaltól kezdünk el olvasni, éppen ezért az is aranyszabály, hogy játékbemutatót mindig az ELSŐ résztől kell kezdeni.

Internetes játékot se nagyon kérjetek bemutatásra, mivel ezek ingyenes, koncepció nélküli kis játékocskák, amik nem az öröklét számára készültek, és nagyon gyakran állandóan változnak (például a Honfoglaló is ilyen). Ezekről egész egyszerűen nincs értelme bemutatót készíteni, olyanok mint a mezei virágok. Tavasszal nyílnak, ősszel elhervadnak és eltűnnek.

Próba-verziós játékokat (azaz demo-kat) nem szokásom bemutatni. Ezek csak töredékei, részletei a valódi, teljes játéknak, alig mutatnak belőle valamit, így nemcsakhogy rövidek, de értékelhetetlenek is. NAGYON kevés kivételtől eltekintve nem fogok bemutatni demo-kat, ilyet ne is kérjetek.

Módosított játékokat (azaz mod-okat) szintén nem fogok bemutatni. Ezek nem teljes játékok, hanem csupán nem hivatalos kiegészítők egy-egy játékhoz, amit rajongók csináltak. Nem kerültek boltokba, nem terjedtek el széles körben, épp ezért ilyenekre nem pocsékolnám a drága időmet.

Teljes megváltozatatásokat (Total Conversion, azaz TC) viszont bemutathatok, de csak akkor, ha megbizonyosodtam róla, hogy ez teljesen más játék mint az eredeti. Tehát nem egyszerű módosított játék, hanem teljes új játék.

Előfordulhat, hogy valamelyik játék, amit bemutatásra kérnek tőlem, nem indul el, vagy képtelenség beszerezni. Ezt tudatni fogom az illetékessel, ha önhibámon kívül nem tudok bemutatni egy megígért játékot.


9) Ide tudnád adni az XY nevű játékot?

Ilyenbe csak akkor tudok segíteni, ha az a játék régifajta (DOS-os), vagy ingyenes. Boltban árusított, CD-s és DVD-s játékok megszerzésében nemhiszem hogy tudok segíteni, leginkább azért, mert hiába van meg nekem, olyan iszonyatos méretei vannak, hogy lehetetlenség átküldeni akár E-mailon, akár máson keresztül. Internetes tárhelyre sincs értelme feltölteni, hiszen ezeket rendeszeresen ellenőrzik, és ha jogvédett tartalmat találnak, azt azonnal törlik. Ha mindenáron be szeretnél szerezni egy játékot, használj torrentet, DC++-t, vagy regisztrálj valamilyen warez-oldalon.


10) Elakadtam az Én kicsi pónim-ban a 74. pályán a rózsaszín vízű szökőkútnál! Tudsz segíteni?

Ha ismerem az adott játékot, megpróbálok. Ha viszont nem ismerem, akkor tanácsos valamilyen keresővel végigjátszást (walkthrough) keresni hozzá az interneten, esetleg videómegosztó oldalakon. Kell hozzá némi angoltudás, az tény, de ennél többet nem hiszem hogy tudok tenni.


11) Nem tudsz kódot, vagy csalást az XY játékhoz?

Javaslom a Google keresőt. Rengeteg olyan oldal van az intereneten, ahol kódok, csalások, és trainerek tölthetőek le az adott játékhoz. Érdemes tudni hogy nem mindegyik játékhoz készítettek kódokat és trainert.


12) Az XY játékhoz kellene CD-kulcs vagy feltörés!

Ha az adott játékhoz van feltörésem, vagy CD-kulcsom, boldogan odaadom. Ha nem lenne, akkor érdemes szétnézni a külföldi crack- és keygen oldalakon.


13) Az XY játék nem akar elindulni a gépemen!

Igen, sok játék van, ami az ÉN gépemen se indul el, mert ez a baja, meg az a baja, meg nem tudom, mi baja. A mostani játékoknak már akkora igényeik vannak, meg annyi járulékos programot telepítenek a gépre, hogy nagyon nem könnyű megállapítani, éppen melyik része nem működik. A DOS-os játékok többsége egyértelműen azért nem megy, mert nem Windows (és főleg nem Linux) alá tervezték. Ez esetben szükség van egy emulátorra, melegen ajánlom a DosBox nevű DOS-emulátort. Ingyenesen letölthető, és a DOS-os játékok 98%-át hiba nélkül képes futtatni.


14) DOS-os játékkal akarok játszani,de nem tudom kezelni a DosBox emulátort!

Sok ehhez hasonló üzenetet kaptam, úgyhogy készítettem egy rövidke leírást a DosBox használatához:


Miután föltelepítetted a DosBox-ot, célszerű az adott játék mappáját közvetlenül a C:-re tenni (vagyis a fő winchesterre), hogy könnyebb legyen megtalálni. Ne feledd, DosBox-ban DOS módban kell kezelned a rendszert.
A példajáték mappája legyen JATEK. Tehát először is másold a JATEK mappát a C:-re közvetlenül.

Ezután indítsd el a DosBox-ot. Ha minden igaz, egy fekete képernyőt látsz majd, ahol a következő szerepel:

Z:\>

Most csatolnod kell a játék mappáját, hogy a DosBox fölismerje. Ha több DOS-os játékot is másoltál a C:-re, akkor célszerű az egész winchestert csatolni. Írd be a következőt:

mount c c:\

Ezután ENTER.
Most pedig lépj át a C:-re.

C:

Most vagy a winchestereden. Lépj be a játékod mappájába:

cd jatek

És indíthatod a játékot az inditófájllal:

akármi.exe vagy akármi.com


Ha CD-s játékot indítanál, a CD-meghajtót is csatolnod kell a DosBox-hoz a következő paranccsal:

mount d d:\ -t cdrom


Dióhéjban ennyi a DosBox alaphasználata. A játékok 98%-át el fogja indítani ezek után.


15) Megadnád az MSN, Skype, e-mail stb. stb. címedet?

Ilyen közvetlen elérhetőséget szintén csak NAGYON indokolt esetben adok. Hogy megelőzzem a fölösleges kérdéseket, NINCS Skype-om, Yahoo Messengerem, AOL Messengerem. Egyedül MSN-en szoktam néha fent lenni - meglehetősen ritkán, mivel nemigen van időm a videózás és az egyéb irányú elfoglaltságaim mellett MSN-en trécselgetésre. Nem akarok senkit megbántani - komolyan nem - de az utóbbi időben divatos MSN-feltörések után nagyon megnézem, kinek adom meg az elérhetőségeimet. Ha mindenképpen szeretnéd az MSN címemet, akkor legyen annak valami jó oka. "Csak beszélgetni" ne vegyél fel, mert mint mondtam, eléggé ritkán vagyok följelentkezve MSN-en. Ha csak egy-egy kérdésed van, küldj privát üzenetet a YouTube üzenőrendszerében, válaszolni fogok rá. Ha át szeretnél küldeni valamit, inkább használj fájlmegosztó oldalakat, például Speedyshare, Rapidshare, DropBox, és a többi, és a többi. Sokkal gyorsabb és eredményesebb, mint megvárni amíg MSN-en keresztül lecsepeg a cucc.

Az e-mail címemet ugyanezen oknál kifolyólag csak kivételes esetben adom meg. Nem tudhatom, hány embernek mutatod meg, vagy küldöd tovább azután, hogy elmondtam, és enyhén szólva elegem van a több tonna szemétlevélből, ami a postafiókomra érkezik: "Vedd meg a legújabb fasznövelő csodaszert 20%-kal olcsóbban", "John Cocksucker nagyon beteg, küldj neki 10 centet..." Ha küldeni szeretnél valamit, használd bátran az ingyenes fáljmegosztó oldalakat, én is ezt fogom tenni.


16) Fenn vagy iwiwen, vagy MyVipen?

Nem. Se zsiwiwen, se RajVipen, se Twitteren, se más közösségi portálon nem vagyok fent. Azért nem, mert így is túlságosan sok helyen vagyok regisztrálva már, az oldalak jó részének a látogatására nem is jut már időm. Aki el szeretne érni, az el tud érni YouTube-n is szerintem.


17) Láttam a videódban, hogy készítettél javítócsomagot, meg új pályákat, meg ilyenek...

Ha valakinek szüksége van a You Are Empty hangjavító csomagomra, vagy egyik-másik csinálmányomra, például pályákra egy játékhoz, az írjon privát üzenetet a YouTube-n, és megadom neki a helyet, ahonnan letöltheti.


18) A weboldalad nem frissül / Nem működnek a letöltések!

Sokan tudják már, ennek ellenére elmondom, hogy a honlapomat NEM én csinálom, és NEM én tartom karban. Én ugyanis nem értek a honlapszerkesztéshez, egyedül csak a tartalomért felelek. Ha valami nem működik a honlapon, Warlock0722-t kell megkeresni vele, ő ugyanis elvállalta hogy rendbe tartja azt. Ha az aktuális internetes tárhelyem bemondja az unalmast, azonnal keresek egy újat, és  tájékoztatom Warlock0722-t a változásokról.


19) Játszol az interneten valamilyen játékkal?

Annak idején nagyon sokat játszottam a Quake 3 Arena-val a neten, az egyik videóban el is hangzott hogy régen a 18. voltam a világranglistán. A problémák ott kezdődtek, hogy néhány szerencsétlen zombigyerek a legkönnyebb fokozaton se tudta végigvinni a játékot, és elkezdte átalakítgatni, mindenféle marhaságot beleírni. A világháló a mai napra tele van röpködő és falon átlövő játékosokkal, akik szana-szét csalták a játékot, adtak neki valami hangzatos "mod" nevet, és a hasonló kaliberű csalókkal együtt örvendeznek azon, hogy milyen jó lesz egy betévedő rendes, szabályszerűen játszani akaró játékost megszivatni. Köszönöm szépen, én ilyenekkel nem harcolok.

Egyedül a Scorched Earth 3D-vel szoktam nagyritkán interneten játszani, mivel ott garantált hogy nem csal senki (a játék készítőjét egész véletlenül ismerem), és emellett egy igen jó játék.


20) Szoktál játszani az XY nevű játékkal?

Azokkal szoktam, amit feljebb felsoroltam. Mással csak akkor, ha bemutatót készítek belőle.


21) Mi a kedvenc együttesed?

A Heavy Troopers, a Tristania, és a VNV Nation.


22) Heavy Troopers-t szeretnék letölteni! Tudsz segíteni?

Megpróbálok. Mivel több mint 100 felvételt töltöttem fel a tárhelyemre, és ennyit egyszerre elég bajos lenne odaadni valakinek, az a legcélszerűbb, ha elmondja, melyik szám kell neki, és megadom a hozzá vezető letöltőlinket (én egyébként StrongDC-ről töltöm a Heavy Troopers-t, külföldi hubokról).

Sok kérést kaptam, hogy tömörítsem össze az összes Heavy Troopers-t egyetlen fájlba, és azt töltsem fel. Nix. Nem megy. Akkora lesz a fájl mérete, hogy egyetlen tárhelyoldal se fogadja fel.


23) Jársz bulizni vagy ilyesmi?

Nem. Sose voltam társasági ember, bulizni meg főleg nem járok soha. Egyrészt nem fogyasztok alkoholt, másrészt az ottani zene se az én esetem, ergo odamenni, kifizetni a belépődíjat, és ücsörögni teljesen fölösleges dolog.


24) Meg fogod majd mutatni magad?

Sokan nagyon várják hogy lássanak (sokan nem értik, hogy miért), épp ezért jó hírekkel tudok szolgálni: igen, a Negyedik Évadra élő közvetítések egész sorát terveztem be, mindössze egy videókamera és egy statívállvány kell hozzá, mert azt ugye ti is belátjátok, hogy mobiltelefonnal, meg digitális fényképezőgéppel nemigen lehet jó élő közvetítéseket készíteni. Van ilyen funkciójuk is, de ezek a készülékek egyszerűen nem erre valók. Olyan, mintha egy vállfával akarnál szöget beverni: kétségtelenül arra is használható, de az elsődleges célja nem ez.


25) Nincs igazad! Szerintem az XY igenis jó játék, jobb eredményt érdemelne!

Amikor játékbemutatót készítek, nemcsak a magam feje utána megyek. Olvasgatom az interneten más emberek beszámolóit, figyelemmel kísérem, hogy PC játék oldalakon milyen értékelést kapott ez vagy az a játék, és mit gondolnak róla az emberek. Ehhez hozzáadom a magam játékbeli tapasztalatát, és ebből a vegyesvágottból alkotok egy szilárd, egységes képet, amit a videóbemutatókkal alá is támasztok. Az a hiba, amit a videóban láttok, az pontosan azért lett rögzítve, hogy lássa mindenki: igen, létezik az XY játéknak ilyen meg olyan hibája is, nem én találom ki az egészet. Nem szokásom szándékosan bénázni sem (ha mégis ilyet tennék, akkor azt külön meg fogom említeni), szóval ha egy játékban azt állítom hogy a semmitől sebesülök meg, az valószínűleg úgy is van.

A jövőben elképzelhető, hogy néhány különkiadásban jó játékokat fogok "beállítani" rossz játéknak. Ezek a videók PARÓDIÁK lesznek, kifigurázások (főleg a RatyiDániel- Aragonfighter- SzpGamer-félék hatására), amik NEM tükrözik a valóságot! A videó elején külön ki fogom emelni majd, hogy a paródiákat NE vegye senki se komolyan!


26) Írtam neked privát üzenetet és nem válaszoltál rá!

Nem tudok egyszerre többfelé szakadni. Egyébként mindig válaszolok az olyan üzenetekre, amikre kell válaszolnom.


27) Lesznek közös videóid is másokkal?

Lesznek még, igen. Idáig csak a Rossz Nintendo Játékok sorozat (Retrocraze) készítőjével, Visorral csináltam közös videót, de mivel korábban én magam is kértem fel másokat arra, hogy adják a hangjukat, vagy az arcukat ehhez és ahhoz a játékhoz, nem tartom kizártnak hogy lesznek még ilyen kívánságaim a többiek irányába.


28) Csalással vitted végig a játékot! Láttam hogy örökéleted van!

Két esetben szoktam csalni a játékban.

1) Ha csalás nélkül bemutathatatlan lenne egy jelenet (például ötvenezren lőnek rám egyszerre).
2) Ha a játék annyira végigvihetetlen, hogy csalás nélkül esélytelen eljutni a végéig.

Előre is elnézést kérek ezért, de úgy gondolom, egy játékbemutató, amit csalással viszek végig, még mindig jobb, mint egy fél-játékbemutató, amit azért kellett abbahagynom, mert nem tudtam továbbjutni. Az olyan játékoknál (pl. Airball), ahol semmiféle csalás nincs, még ezzel se tudok segíteni magamon. Az pedig igencsak nagy kár lett volna, ha nem láttátok volna a Világ Legszörnyűbb Játékaként elhíresült Power of Destruction későbbi pályáit csak azért, mert a lehetetlenségi szint miatt nem bírtam csalás nélkül továbbjutni.


29) Meg lehet vásárolni a játékbemutatóidat DVD-n? És ha igen, mennyibe kerülnek?

Igen, van rá lehetőség. Ezerötszáz (1500) forint egy DVD ára, minden DVD-n egy teljes Évad található, sokkal jobb minőségben mint az internetre feltöltött videók (a YouTube átkonvertálja a videókat feltöltés után), valamint extrák is megtalálhatóak.


30) És mik azok az extrák?

Extraként fölteszem még rá a magam készítette képernyő-kímélőket, játékokat, és szabadon terjeszthető, hasznos programokat is.


31) Miért vásárolnám meg a DVD-t?

Azoknak javasolt, akik olyan helyen is nézni kívánják a videóimat, ahol nincs internet.


32) Hogyan lehet vásárolni DVD-t?

Privát üzenetben leírod a postai címedet, én pedig utánvétellel elküldöm a DVD-ket. Amíg nem tudom boltokba dugni a sorozatomat, és nem laksz a közelemben, sajnos nincs más módja.


33) Mi a véleményed az olcsó utánzókról, például RatyiDániel, cod2gamer96?

Egyfelől idegesítőek, mert eléggé etikátlan dolognak tartom más szellemi termékének a lemásolását, másfelől viszont szórakoztatóak, sőt hízelgőek! Mikor például engem is leutánoztak, onnan tudtam meg hogy igenis van tehetségem ehhez a munkához :)


34) Csinálsz játékokat is?

Igen. Leghíresebb alkotásom a Supaplex 2 - The Master Computer, de további készülő játékaim is vannak. Ezek extraként fölkerülnek majd a DVD-kre, ha elkészülnek.


35) Miért töltesz ilyen sok időt videókészítéssel? Neked nagyon sok időd lehet...

Mindenkinek megvan a maga hobbija, a maga kikapcsolódása. Egyesek kártyáznak, mások fociznak, megint mások tévét néznek, vagy épp más embereket vernek össze. Nekem ez az egyik hobbim. Sokkal hasznosabb, mint félrészegen behugyozva fetrengeni az árokparton :)


36) Vírusosak a letölthető dolgok az oldaladon!

Senkinek nem kínálnék vírust letöltésre, remélem nem gondoltátok hogy ilyesmit művelek. A vírusriasztást az váltja ki, hogy a programok feltörésére használt fájl (pl. a Growler Gun Cam-nél) olyan kódot tartalmaz, amiről azt hiszik a vírusirtók hogy valami kárt tesz a rendszerben. Nos, nem. Ez mind csupán vakriasztás, semmiféle vírust nem tartalmaznak a feltörések. Igen, én is pontosan ugyanezt használom, és soha semmi baj nem volt még idáig.


37) Mi az a "ShitDemo"?

ShitDemo alatt a "csupasz" játékbemutatót kell érteni, bevezető és zárás (intro és outro) és értékelés nélkül. A videónak azt a részét jelenti a ShitDemo tehát, ami csak a játékra koncentrál (alámondott szöveggel vagy anélkül, az mindegy).


38) Mikor lesz vége a sorozatnak?

Ezt nehéz megmondani. Ha nagy rá a kereslet, életem végéig fogom csinálni. Igen, 80 évesen, fél tüdővel is bele tudok majd dörmögni a mikrofonba :D

39) Meddig tart egy Évad?

Sokan úgy tudják, egy Évadnak egy évig kell tartania. Nos, nem :) Mivel DVD-re gyártom a videókat, egy Évad mindig addig tart,amíg a legyártott videók összeadott mérete el nem éri a 4,7 gigabyte-ot. Ennyi fér rá egy DVD-re. Ha már nagyon kevés hely van a lemezen, nincs más választásom, mint lezárni az Évadot, és belekezdeni egy újba. Tehát az Évad nem időtől és videószámtól függ, sokkal inkább a felhasználható helytől.

A bejegyzés trackback címe:

https://lambdateam.blog.hu/api/trackback/id/tr701829201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KolyDay 2010.03.29. 15:39:39

pfff... végig olvastam az egészet :D

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.04.10. 22:11:25

3) Szerintem freddyD sokkal jobb videókat csinál!
-Szerintem meg NEM...
(Bár tényleg freddyD a mester,de mostanában már leromlott egy kicsit...)

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.06.16. 21:19:31

Mi az a Lambda, a HL1 be volt.
De mi az???

fpsgamers 2010.06.22. 13:02:46

Reactor, tudnál segíteni? Szeretnénk egy barátommal mi is videózni ( a youtube csatorna már megvan ), de blogot is szeretnénk, csak egy a baj, nem értek a blog csináláshoz.

Mokka The Sniper 2010.06.22. 13:11:34

@Dark White: A lambda egy görög betű. A Half-Life-ban a Lambda Complex-nek nevezett micsodában (atomreatorban) található meg a Xen-re vezető portál. Ja, és Google a barátod:
en.wikipedia.org/wiki/Lambda
half-life.wikia.com/wiki/Sector_F_Lambda_Complex

Morfran · http://morfran-games.blog.hu/ 2010.07.09. 22:07:44

Most jövök rá, hogy a dosbox egy nagyon egyszerű program, csak kevesen magyarázták el eddig jól a használatát. Köszönjük Tanár Úr!

Alkoholmentes pénztár 2010.07.14. 10:06:38

A lambda a felezési iső jele(fizika) Azért lett a half life szimbóluma mert az a kifejezés hogy "half life" felezési időt jelent amit nem írnék le h mit jelent de a google tényleg a barátod:D

Alkoholmentes pénztár 2010.07.15. 11:51:38

Na meg szorosan kapcsolódik a történethez elvégre Gordon elméleti fizikus... másodállásban meg szuperhős:D

Reactor 2010.07.30. 14:35:49

A blogcsináláshoz én se értek...Warlockot kell megkérdezni :)

Racon 2010.08.05. 13:42:46

@Morfran: Én a Dos Boxot úgy használom hogy a Dos-os játék indító exe-jét csak ráhúzom a Dos Box ikonra és már megy is a játék.

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.08.10. 20:43:38

@Mokka The Sniper: @Alkoholmentes pénztár:
Ó , ennyi értékes információ a lambdáról...
Kösz!
(De még jó hogy nem azt kérdeztem mia quantumszingularitás)

Owens07 2010.08.17. 12:35:27

Reactor tudsz segíteni???

Shogo32 2010.08.21. 14:49:45

Betudnál egy játékot mutatni? A neve crysis.
Az unoka tesóm szerint nem jó a stílusod.

Trenzor 2010.08.23. 19:26:32

Reactor, betudnád mutatni a Quak 3 Arenát?

Bloodsucker's (törölt) 2010.08.23. 20:11:20

@Dark White: A Lambda a görög abc egyik betűje.

Shogo32 2010.08.24. 19:50:38

Reactor bemutatod a max payne 2 fall of max payne című játékot?

R-dolf 2010.08.25. 03:49:30

SZIA! NEM TUDOM H KÉRTÉK-E MÁR TŐLED DE ÉN MÉGIS MEGKÉREM H MUTASD BE A "MAFIA CITY OF LOST HEAVEN"-T.
VISZONYLAG RÉGI DE NAGYON ÉLVEZETES JÁTÉK...
HA MEG NEM HÁT NEM :D

R-dolf 2010.08.25. 03:51:46

SZIA! NEM TUDOM H KÉRTÉK-E MÁR TŐLED DE ÉN MÉGIS MEGKÉREM H MUTASD BE A "MAFIA CITY OF LOST HEAVEN"-T.
VISZONYLAG RÉGI DE NAGYON ÉLVEZETES JÁTÉK...
HA MEG NEM HÁT NEM :D ELŐRE IS KÖSZ

R-dolf 2010.08.25. 03:52:22

SZIA! NEM TUDOM H KÉRTÉK-E MÁR TŐLED DE ÉN MÉGIS MEGKÉREM H MUTASD BE A "MAFIA CITY OF LOST HEAVEN"-T.
VISZONYLAG RÉGI DE NAGYON ÉLVEZETES JÁTÉK...
HA MEG NEM HÁT NEM :D

R-dolf 2010.08.25. 03:53:13

SZIA! NEM TUDOM H KÉRTÉK-E MÁR TŐLED DE ÉN MÉGIS MEGKÉREM H MUTASD BE A "MAFIA CITY OF LOST HEAVEN"-T.
VISZONYLAG RÉGI DE NAGYON ÉLVEZETES JÁTÉK...
HA MEG NEM HÁT NEM :D ELŐRE IS KÖSZ

R-dolf 2010.08.25. 17:56:23

Bocsi h annyiszor kintvan a kérésem de azt írta ki nekem h nem sikerült bocsi mindenkitől

2010.08.25. 20:06:05

10) Elakadtam az Én kicsi pónim-ban a 74. pályán a rózsaszín vízű szökőkútnál! Tudsz segíteni?
ej-ej, honnan veszed hogy ott pont az van?XD

Shogo32 2010.08.31. 19:28:23

Reactor bemutatod a ``CRYSIS``nevű játékot és a max payne 2 fallof max payne-t?
˙az unoka teaóm szerint nem jó a stílusod
csá

Gab98 2010.09.01. 17:01:41

Reactor te be tudsz mutatni olyan játékokat mint pl. Rayman, Super Mario, Spyro, tudom hogy nincsen PlayStationod de ezt úgy értem hogy bemutatnál 3d-s platform játékokat?

Ha nem akkor bemutatod az Area-51-et?
Előre is kösz!

Gab98 2010.09.02. 20:20:32

Reactor kétjátékot szeretnék ha bemutatnál: (ezek a játékok nekem megvannak és ki is játszottam őket, de szeretném hallani róluk a te véleményedet is, meg azt akarom, hogy mások is lássák a játékokat mert ezek szerintem igenis jó játékok)
Area 51, Knights of the Temple Infernal Crusade
Előre is köszi.
UI: Ne akadj ki az Area 51-nél mert igenis rohadtul nehéz lesz még Easy-n is. A Knights of The Temple-t csak internetről töltheted le boltokban nincs.
UI 2: És ha elakadsz a knights of the Temple-ben (márpedig el fogsz, tuti) akkor nyugodtan kérhetsz tőlem tanácsot, én minden nap fenn vagyok az oldalon előre is kösz!

R-dolf 2010.09.06. 00:04:28

@Shogo32: akkór szójá a kis rokonodak h írja meg ő
vagy csináljon jobbat

Reactor 2010.09.10. 13:43:48

A játékokról majd nyilatkozok, csak hadd mutassam be őket előbb :)

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2010.09.10. 15:41:13

@Shogo32: Az a rokonod hü*e!
1 max 2 videót láthatott szerintem ha így vélekedik.
Hány éves 5 ,hogy nem tud még regisztrálni sem?

Gab98 2010.10.08. 16:19:56

mikor lesz már 4. évad?!!!!!!!!!!!!!!!!

pisti42 2010.11.06. 13:28:49

Most intéztem el a profilképet is!

pisti42 2010.11.06. 13:29:59

jó lenne nézni mostmár egy kis játékbemutatót!!!!!!!!

pisti42 2010.11.06. 13:30:33

sziasztok már megyek is!!!!!

Gab98 2010.11.17. 12:48:35

Figyusztok, sztem nem is lesz 4. évad
Gondoljatok bele, már vagy fél éve várunk egy rohadt videóra!

Gab98 2010.12.26. 10:42:46

Én feladom, csak feleslegesen várunk sziasztok!

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2011.01.27. 22:30:26

Reactor ezt most nem értem! Azt mondod nem tudod boltokbadugni az évadjaidat! De tesco-ban eltudod adni a tesconak van ilyen szolgáltatása!

Krisztián123 · http://mckms.blog.hu/ 2011.04.06. 21:49:51

Szevasz Reactor !
Be lesz mutatva vallameik GTA ?
Nekem személyes kedvencem a gta 3 meg a san andreas is

Burningdown1011 2011.08.01. 20:36:32

@Shogo32: CRYSIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XD

Shogo32 2011.09.10. 15:44:41

@Burningdown1011: MIÉRT!!!!!!!!!!? Az egy nagyon jó játék.Szerintem

Shogo32 2011.09.10. 15:47:28

csinád már a jó életbe a 4. évadot
Senshi is jobban halad

Reactor 2012.02.07. 03:07:32

Dark White, ez komoly?

Mesélhetnél többet is nekem erről, érdekelne!

Lukin (Scania R620) 2012.02.14. 19:54:00

csáztok uj vok de szeretem a videó idat és nogyon jól ismerem a katonás dolgokat pl.fegyverek tankok stb.a kamionozásról is sokat tudok lizingelt apám kamionos és az akarok lenni egy pár dólkot ellestem tőlle.Azt ismeritek hogy War on Terror v.Vietcong,Soldiers war II.World Of Warcraft

Lukin (Scania R620) 2012.02.14. 19:55:41

War on Terror v.Vietcong,Soldiers war II.World Of Warcraft bemutattod valameiket? létszi amúgy meg Gyömörei Gergely vagyok

SWAT50 2012.07.10. 17:45:01

ismered e a battlefield 2-őt?
süti beállítások módosítása