Hírdetés

Üzenőfal

Tristania 3D released!

2011.10.04. 15:11 | Reactor | 81 komment

Üdvözletem minden kedves látogatónak és nézőnek!

Mint azt nyilván sejthettétek, a hosszú távollétemnek igen nyomós oka volt. Olyasmit készítettem, amit előttem egyetlen játékvideós sem: Számítógépes játékot. A Lambda Team saját készítésű számítógépes játékát, ami egy világhírű norvég dark-gothic metal együttesről szól - a Tristaniáról.

A neve: Tristania 3D

 

 

Eléggé sok olyan üzenetet kaptam, hogy "mondd csak Reactor, mit fikázod ezt vagy azt a játékot, fogadjunk, te fele ilyen jót nem tudsz készíteni". Nos, hát fölvettem az elém dobott kesztyűt, és készítettem egy sokszor jobb játékot...

A játék készítésének története nagyon régre, 2003-ra nyúlik vissza. Megismerkedtem annak idején egy dark-goth lánnyal, és szinte rögtön egymásba szerettünk. Sajnálatos módon a kapcsolat nem tartott örökké, viszont ez a lány ismertette meg velem a Tristania együttest, és a dark-goth életstílust. Nos, ennek a lánynak tettem egy ígéretet - hogy készítek egy számítógépes játékot a kedvenc együtteséről. Bár 2003-ban még csak tervezés alatt volt a játék, 2005 környékén belefogtunk az érdemi munkába is, és kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan dolgoztunk a játékon. És most, 2011. október 2-ára el is készült - a végleges formájában!

Ezenkívül, mivel nagyon szeretem a Tristania-t, a játék másik célja egyértelműen rajongói volt - a Tristania3D igen nagymértékben fogja növelni az együttes népszerűségét és publicitását, elvégre nemigen van más előadó vagy együttes, aminek saját számítógépes játéka volna! (a Moonwalker-t meg se említem, mert az nem játék, az egy gyötrelem)

És végül: Kevesen tudják, de 2007-ben az együttes világhírű és tehetséges énekesnője, Vibeke Stene kivált a bandából magánéleti okok miatt, és ez bizony nagyon komoly csapást jelentett az együttes és a rajongótábor számára is. Szerepét tekintve a Tristania3D neki állít egyfajta emléket, hogy Vibeke neve sose merüljön feledésbe. Amint látni lehet, a játék hármas céllal készült el.

Amilyen fantasztikusan jó együttes a Tristania - az  Első Évad bevezető zenéje is tőlük van - remélhetőleg olyan jól sikerült a játék is. Én, mint szinte egyedüli szerző, ezt nem tudom megítélni, szerkesztői szemmel nézve azonban jóra, sokoldalúra és izgalmasra sikerült. A hátsó borító ígéretei maradéktalanul be lettek tartva!

A Tristania3D egy fejlesztett Wolf3D motort használ - EoD motor a neve - ami egy eléggé régi, több mint 20 éves motornak a továbbfejlesztése. A Doom motorjához lehetne hasonlítani, bár bizonyos tekintetben az EoD motor sokkal jobban teljesített, mint a Doom motor (más szempontokban viszont nem), innen jött a "3D" elnevezés is, hisz a játék valójában "2,5 dimenziós", a "3D" a Wolf3D motorbéli származására utal. Mai szemmel nézve ez elég fejletlennek tűnhet, főleg mivel elég pixeles a grafika, de ezt már rögtön az elején közöltem minden érdeklődővel - aki Call of Dutyi 9-et vár tőlem, azt el kell szomorítsam (főleg mert ezek a túlfejlesztett, agyonpumpált látványmotorok általában nem ingyenesek), de azt is nagyon jól tudjuk, hogy nem a grafikától lesz jó egy játék.

Mondanék példákat: Dark Vampires, Patriots: A Nation under fire, Velocity Prologue, Traktor Racer, Chronicles of the Vampire (hunter), és mindannyiunk nagy kedvence, a Power of Destruction...

A játék 95%-át én magam csináltam az elmúlt hat év alatt, összesen 2 dologban igényeltem más emberek segítségét - a memóriaábrázolási képernyőnél, és a játékszövegek átírásánál. Ennyi. Minden mást önerőből, kemény és hosszadalmas munkával magam raktam össze a hat esztendő alatt. Elhihetitek, nem volt egyszerű, főleg azért, mert az EoD motor eléggé kukacos, és ha olyasmit kíséreltem meg, ami nincs benne a sémában, a játék szó nélkül kiakadt tesztelésnél. Neeem, úgy kellett csinálni, ahogy ő akarja...ettől függetlenül elkészült a játék, NAGYON alaposan le lett tesztelve minden szempontból, maximálisan játszható és élvezhető.

Mivel az EoD motor MS-DOS alapú, a Tristania3D nem fog elindulni a modernebb operációs rendszerek alatt (Windows Vista, 7). Ez NEM a Tristania3D hibája, sokkal inkább a Windowsé, hisz például Windows XP alatt többé-kevésbé működik a játék, szóval nem engem kell szidni, hanem Gates uraságot. De hogy megoldjam ezt a problémát, a játékkal együtt jár a DosBox emulátor, aminek segítségével bármilyen operációs rendszer alatt kifogástalanul lehet futtatni a játékot - a játék kézikönyvében lépésről lépésre le van írva, hogy kell futtatni, illetőleg beállítani a Tristania3D-t, például roppant fontos, hogy a játékban lévő DOSBOX.CONF fájllal átírjuk azt, amit a DosBox telepített magának, különben a Tristania3D ki fog akadni. Lehet még próbálkozni egyéb emulátorokkal is - Microsoft Virtual PC, vagy Virtualbox - de ezeket nem ismerem, és ahogy elnéztem, elég komoly szaktudás kell ahhoz, hogy használhassuk őket. Nem javaslom, a DosBox-ot viszont előre bekonfiguráltam, hogy a játék egészen biztosan hiba nélkül fusson. Ennek ellenére készítettem egy egész elfogadható kézikönyvet a játékhoz - PDF formátumban, Acrobat Reader kell az olvasásához - hogy amennyiben valami MÉGSEM működik, úgy a játékos fellapozhassa, és utánajárhasson, éppen mi a gond. Manapság rohadtul nem divatos a játékokhoz kézikönyvet készíteni, úgy vettem észre, főleg nem PDF formátumút (örülhetünk, ha odadobnak nekünk egy TXT-t), én nem sajnáltam rá az időt. A kézikönyv nyelve - akárcsak a játéké - angol lett (az EoD nem ismeri az ékezetes betűket, norvégul meg nem tudok), ennek ellenére nagyon is érthető, és rengeteg kép & illusztráció szolgálja a jobb megértést.

De milyen is maga a játék, és vajon miről szól? Nos, erre se sajnáltam az időt - megírtam a játék történetét ízléses PDF formátumban (ezt is angolul), ezenkívül még magában a játékban is folytatódik a történet, például pályák között rengeteg közjáték van. Nagyon leegyszerűsítve arról van szó, hogy egy "Courbée Dominate" nevű titkos társaság elrabolta Vibeke Stene-t, és az együttes szintetizátorosa, Einar Moen utánajár egy alvilági körökben járatos barátja, Twirl segítségével, hogy ki tette, majd pedig Twirl bűnbandájával - Annihilation Taskforce - elindulnak, hogy kiszabadítsák őt. Először még semmit nem tudnak, hogy mikor, ki rabolta el Vibeke-t, és főleg miért - viszont ahogy halad előre a játék, minden világos lesz. Az erőviszonyok roppant kiegyenlítetlenek....a Courbée Dominate több ezer tagot számlál, az Annihilation Taskforce viszont - Einar Moennel együtt - összesen 25 ember. Enyhe eufémizmus tehát, ha kijelentjük, hogy a Courbée Dominate messze felülmúlja az Alliance létszámát, azonban kiképzés és hadi jártassság tekintetében egyértelműen az Alliance az erősebb, a játék végkimenetele korántsem egyértelmű - több ezer népfölkelő 25 hivatásos katona ellen, körülbelül.

Műfaját tekintve a Tristania3D dark-gothic 3D-s lövöldözős játék (FPS), bár itt a hangsúly nem a lövöldözésen van. Dark-gothic játékból gyakorlatilag egyet sem láttam a piacon, egyszóval ez egy teljesen szűz, kiaknázatlan terület, az ezerszer megrágott "öljük meg a naccikat" meg "öljük meg a marslakókat" témákhoz viszonyítva mindenképpen. A játékban Einar Moen-t irányítjuk, és egyértelműen az a feladatunk, hogy megtaláljuk, és kiszabadítsuk Vibeke-t, sajnos ez azonban igen komoly feladatnak ígérkezik. Egyrészt, mivel rengeteg különféle ellenség van - kultisták, Fekete apostolok, papnők, és a veszedelmes szuboidok - másfelől pedig a csapdák miatt. Mindenütt csapdák vannak - tűzcsapdák, taposóaknák, savas tócsák, fekete üröm, és sok más veszedelem. És ha ez még nem elég, a játékban meglehetősen sok a "főellenség" is, akiket gyakran nem elég egyszer legyőzni...és még Einar Moennek jutott a könnyebbik rész, hisz amíg Twirl bandája eltereli róla a figyelmet, rá sokkal kevesebb ellenség jut...

Összesen 5 nehézségi fokozat van a játékban - Novice, Officer, Veteran, Ace, Top Ace - mindegyiknél egyre több ellenség jön. A legbrutálisabb fokozat egyértelműen a Top Ace...itt ugyan végtelen életed van, viszont nem menthetsz akárhányszor játékot! Aki az ötödik fokozaton végigcsinálja a Tristania3D-t, az hihetetlenül ügyes, vagy hihetetlenül szerencsés...a nehézségről elég sokmindent elárul, hogy az ötödik fokozaton zsinórban vagy tízszer meghaltam a 2. pályán, és a játék 26 pályás, szóval...

Einar Moennek összesen 7 fegyvere lehet - mindegyiknek más-más tulajdonságai vannak, van erős oldaluk és gyenge pontjuk is. Az első fegyver egy tőr, a második a PCV, a harmadik egy Suomi gépfegyver, a negyedik a Sabrine MK3, az ötödik egy iszonyú tűzerejű SmartGun, a hatodik egy hangtompítós mesterlövészpuska, a hetedik pedig a híres-nevezetes páncélököl "ráketláncsör". Az elveszített életerőt különféle ételek-italok és szakramentumok segítségével állíthatjuk vissza - szenteltvíz, úrvacsora, abszint, vagy éppen fehér üröm - de föl lehet venni egy üveg abszintot is, amit akkor lehet meginni amikor akarjuk. Ezenkívül rendelkezésre áll egy szent kegytárgy gyűjtemény is - Artifact gyűjtőnév alatt - amik különféle előnyöket biztosítanak nekünk, például sebezhetetlenné tesznek, visszatöltik az elvesztett életerőt, "szuperkésünk" lehet tőle, és a többi (nem írok spoilereket!).

A helyszínek roppant változatosak, és mindegyiknek rendkívüli módon eredeti dark-gothic atmoszférája lett a grafika, a hangok és zenék összjátéka eredményeként. Elég sok pálya játszódik odakint a szabad ég alatt, hóesésben, ezenkívül van várbörtönös pálya, föld alatti barlangos pálya, palotás pálya, lehet járkálni katedrálisban, kolostorban, könyvtárban, sőt, bálteremben és zeneteremben is. Az időjárás is változik - a kezdeti tiszta időt egyre inkább felváltja majd a köd, némelyik pályán kifejezetten sűrű köd ül meg (nem csoda, a játék 2003. decemberében játszódik, a téli napforduló előtt). Összesen 26 pályából áll a játék, ámde emelett készült még 12 titkos pálya is - melyek roppant különlegesek, egyediek, és általában mindegyiknek van valami speciális témája. Találhatunk időfutást, mohóságot, túlélősdit, tükörszobákat közöttük. Ha a játékos ügyes, és kitartó, megtalálhatja mind a 12 rejtett pályát - a több száz másik titkos hely mellett! Ez megint egy olyan dolog, ami a mai fullmodern csillivilli játékokból hiányzik. Se titkos helyek, se titkos pályák, a videózásnál ezt szóvá is szoktam tenni.

A játék teljesen ingyenes, szabadon letölthető és terjeszthető mindenki részére! Mivel nem pénzszerzési céllal készült, így nincs okom rá hogy pénzért adjam bárkinek is. Készült ezenkívül a játék zenéiből egy 2 CD-s zenei album "Project Tristania3D" illetve "Tristania3D OST" címmel, amely tartalmazza a játék MINDEN olyan zenéjét, amit nem a Tristania készített. Mivel az elmúlt 1 évben szert tettem bizonyos zeneszerzői tudásra is, úgy véltem, itt az ideje, hogy készítsek egy kis extrát is a játék mellé nektek, és a Tristania3D rajongóknak, úgyhogy elkészítettem ezt a 2 CD-s zenei albumot. Ez nem jelenti azt, hogy MINDEN zenét én komponáltam kútfőből, ami az albumon van, de a javarészét én csináltam, közösen egy Jay Reichard nevű, igen tehetséges zenésszel. Elsősorban az volt a célom, hogy szolgáljak nektek némi kis extrával a játék mellé, másfelől viszont jó alaposan be akartam égetni a Kamusztáros meg X-faktoros zenebohócokat, akik elhitetik mindenkivel hogy ők sztárok,de szerencsére nem azok. Én, mint kis tudatlan vidéki bunkó, hobbiszinten, teljesen félvállról véve JOBB zenei albumot hoztam össze, mint ők, akiket agyba-főbe sztárol a média! Ez azért eléggé cinkes rájuk nézve...

Végül, de nem utolsósorban, beszámolnék a játék kiadásáról. A Tristania3D-t október másodikán adtam ki 2011-ben, Budapesten, a Club 202 szórakozóhelyen. Történt ugyanis, hogy a Tristania együttes egészen véletlenül pontosan azon a szent napon jött el hozzánk Magyarországra koncertezni, én pedig - az egész Lambda teamet képviselve - elmentem, és személyesen nyújtottam át az együttes tagjainak a saját játékok CD-s kiadását. Íme a bizonyíték: Az együttes frontembere, és én...

 

A játéknak 2 kiadása van - a letölthető változat, és a Collector's CD-ROM Edition. A kettő teljesen ugyanaz, ámde a Collector's CD-ROM Edition tartalmazza a játék zenei albumát is külön mappában, összesen ennyi a különbség. Ha valakinek valamiért nem lenne elég a letölthető változat, és a Collector's CD-ROM Editiont szeretné megkapni, előzetesen egyeztetnie kell velem, mivel - sajnos - a borító és a nyomtatási költségek miatt azt nem tudom ingyen adni.

No de elég a szócséplésből! Emberek - szabad a vásár! Kellemes játékot kívánok mindenkinek!

DOWNLOAD TRISTANIA 3D HERE! NO MALWARE, NO ADWARE, NO REGISTRATION!!!

http://dl.dropbox.com/u/1232275/Tristania3D.zip

 

Még annyit szeretnék mondani, hogy kapom a figyelmeztetéseket, hogy már megint sok a neten hőzöngő nevetséges droidbohóc, aki a nevemben irkál. Ne reagáljatok rájuk, srácok, vegyétek el az ostoba kisgyerek ostoba játékát, ezek a csökevények egész egyszerűen nem érdemlik meg a rájuk fordított időt...de komolyan...

A bejegyzés trackback címe:

https://lambdateam.blog.hu/api/trackback/id/tr793277930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ReactorTheBest 2011.10.04. 19:01:49

király vagy reactor !!! :D videót raksz fel róla vagy ilyesmi?

2011.10.04. 19:29:21

@ReactorTheBest: TheLambdaTeam néven tett fel jópár videót Youtube-ra róla. Keress csak rá :D

V · http://www.youtube.com/user/SpaceNinja88 2011.10.04. 19:54:08

Hombre, megkaptad a DVD-t, amit kértél? Nem kaptam választ ugyanis... ;)

Reactor 2011.10.04. 20:21:23

Itt vagyok fiúk :)

Minden a legnagyobb rendben - látjátok, megígértem nektek a játékot, be is tartottam! Videókat már a fejlesztés korai szakaszában is készítettem róla, 5 videót fel is töltöttem a másodlagos csatornámra :) Most töltöm fel a Tristania3D zenei albumot, hisz ezzel még adós vagyok.

A DVD-ket megkaptam, igen :) Köszönöm!

nekidreus 2011.10.04. 20:26:24

Örülök/Örülünk, hogy visszatértél. Gratulálok a játékhoz. Az estém ezzel fog elmenni úgyérzem :D Játékbemutatókat folytatod tovább? És egy kérésem lehetne, hogy bármikor feljövök az oldalra átirányít egy hirdetésre és a weboldal háttere fehér. Ez meg lesz csinálva?

Deathwing 2011.10.04. 20:38:50

Hát kurva nagy respect öregem, hogy ezt így bírtad és véghez is vitted ennyi idő elteltével is.

V · http://www.youtube.com/user/SpaceNinja88 2011.10.04. 20:44:31

@Reactor: Rendben van, ha kell az első és harmadik évadról is, akkor neten átpasszolhatom, gyorsabb tud lenni a PÓÓÓÓSTÁNÁL.
A játékot nemsokára kipróbálom.

V · http://www.youtube.com/user/SpaceNinja88 2011.10.04. 20:45:51

Ja igen, majd MSN-en szeretnék beszélni veled néhány dologról. Van mit mondanom...

Burningdown1011 2011.10.04. 21:32:40

Chatbox:
Adj szerkeztőségi jogot,és megcsinálom a chatbox-ot,és akkor lehetne tiltani ;(

Reactor 2011.10.04. 22:44:07

Nagyon fontos volt hogy befejezzem a játékot, és mikor megtudtam, hogy jön a Tristania, őrült módon elkezdtem dolgozni rajta, ilyen hajnali 4-ig tartó tempós szerkesztésre kell gondolni :)

Azt a hirdetéses mizériát én is láttam, nem tudom, mi okozza, de Warlocknak szólni fogok, hogy utánajárjon. Nem tudom, hogy lehet szerkeztőségi jogot adni, ez ügyben is beszélek Warlockkal hamarosan!

Duke Nukem Forever 2011.10.05. 10:43:41

Most már mikortól várható hogy feljössz Msn-re is?

RailGun19 2011.10.05. 11:41:07

Kipróbáltam, nagyon jó, nagyon szép munka Reactor! Örülök, hogy humort is raktál bele, pl. a kilépő szövegek: "Press Y if your girl is very Wet; Press N if who cares she'll dry" :D

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2011.10.05. 14:08:30

@Reactor: GOTH! NAGYON szeretem a goth zenét , a goth stílust , a goth csajokat! :D ÉS még tudod mit szeretek? Reactort! Örülök hogy vissza tértél mester! :D Főleg hogy egy ilyen cikkel "indítottál" :D

Đ3LTA · http://gamersbrotherhood.blog.hu/ 2011.10.05. 14:43:27

Na akkor jöhet a 4.évad első videója,avagy a nagy visszatérés!:D
A játékodat pedig letöltöm és kijátszom!Nagy RESPECT,hogy játékot csináltál!

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.10.05. 15:16:28

Hát ez nagyon dicséretes, hogy készítettél egy játékot, gratulálok hozzá (komolyan!), de mondjuk szerintem nem lett volna esetleg annyira nagyon hülye ötlet feljönni ide a blogra 7 hónappal (!!!) ezelőtt, és kirakni egy bejegyzést, hogy "Hello, nem leszek fent kb fél évig, mert készítek egy játékot, vagy dolgom van vagy mittudomén!"

Ez az egész mizéria körülbelül öt percet vett volna el a szoros időbeosztásodból, ami tudom, borzasztó soknak tűnhet, de cserébe nem kezdenek el temetni a saját blogodon (nem egyszer a szó szoros értelmében), és nem tartanak majd néhányan (például én) olyannak, aki egyszercsak megunja a dolgot, szó nélkül lelép és tesz az egészre. Meg talán a kis goblinok sem trollkodják szét az oldalt.

Csak egy jótanács a jövőre nézve: Ne sz@rd le a rajongóidat, mert miattuk vagy ott, ahol!

Mindezt nem ellenségeskedésből írom, de szerintem ez egy kicsit kicseszés volt itt elég sok emberrel, akik fél éve várják hogy adj magadról valami hírt.

Burningdown1011 2011.10.05. 16:23:20

Én megmondom,hogy kell szerkeztőségi izét adni :D
1. lépés:
Admin Felület(vagy mi)
2. lépés:
Beállítások
3. lépés:
Szerzők
4.lépés
beírod a meghívott adatait
5. lépés:
Küldj nekem,és helpelek a blogon XD (markoka10@citromail.hu)

Burningdown1011 2011.10.05. 16:24:01

És nem tudom megcsinyálni a játékodat,mert Win Fos 7-em van ;(

veterán33 2011.10.05. 18:25:37

Üdv újra itt Reactor. :) És klassz hogy olyan dolgot csináltál amiről az emberek jó része csak álmodozik.

Reactor 2011.10.05. 19:36:09

Burningdown rendben, máris intézkedek :) Rendes hogy felajánlod a segítséged.

Egyébként a Tristania3D működik Windows 7 alatt is hibátlanul, csak fel kell telepíteni a mellékelt DosBox emulátort, és követni a kézikönyvben leírt 7 lépést :)

BlackSheepnek teljesen igazat adok, rosszul is érzem magam hogy elhanyagoltam az oldalt, elsősorban az volt a baj hogy nem találtam normális kamerát. Amihez hozzáférhettem, az nem volt digitális (a kazettás kamerával meg kb. ugyanott vagyok mintha telefonnal venném fel), most viszont sikerült találnom egy olyat, amivel az élőfelvétel megoldható lesz. Ezen a héten kerítek statív állványt is hozzá, és indulhat a Kérdezz-felelek, azután pedig a Negyedik Évad :)

Ja, és tudjátok jól - előzetes bejelentés nélkül SOHA SEMMIT se hagyok abba, a blogot sem. Az ostoba trollbohócok által terjesztett baromságoknak pedig nem kell bedőlni :)

Burningdown1011 2011.10.05. 20:06:45

@veterán33: Én Minecraft Klienset csinálok,ami nem könnyű munka XD

Burningdown1011 2011.10.05. 20:39:42

Nem indul el a játék ;(

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2011.10.05. 21:07:19

@Reactor: Juj de várom! Főleg most hogy elég szar a kevem de ez most NAGYON boldoggá tett!

Reactor 2011.10.06. 02:01:37

@Burningdown1011
Tényleg nem tudom, mi lehet a baj, másoknak Windows 7-tel megy a Tristania3D gond nélkül. Megpróbálok kitalálni valami segélycsomagot erre a legvégső esetre, ha minden beállítás ellenére se indul el a játék...

Hálás köszönet MCS-nek, aki az EoD motort ilyen szarul csinálta meg... :@

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2011.10.06. 13:27:22

@Reactor: Amugy Reactor lenne egy kérdésem ami engem nagyon érdekel... hogy nekem mi a véleményed a minecratft nevű játékról?

Duke Nukem Forever 2011.10.06. 14:47:47

Reactor:
Kipróbáltad azt a Criengine 3-mas motort amit mondtam, hogy ingyenesen letölthető?

Burningdown1011 2011.10.06. 16:58:43

Háát,én meg tudnám csinálni a gamét Szorsz (Source) Motorral,de sok munka kéne,meg kellenének modellek,meg hangok,meg GB-ket foglalna. :)

Burningdown1011 2011.10.06. 17:00:28

Ja,meg tudok mapot is csinálni,szóval csak modellek,meg hangok kellenének

Duke Nukem Forever 2011.10.06. 19:10:19

A következő játék az a supaplex 3 lenne mai grafikával, és nem kéne dosbox alá.

Burningdown1011 2011.10.06. 20:18:29

@Duke Nukem Forever: A CryEngine Mennyi helyet foglal o_o

Reactor 2011.10.06. 20:51:23

Igen, kipróbáltam, le is töltöttem a Cry Engine 3-t, viszont ehhez kellenének programozók is :)

Duke Nukem Forever 2011.10.06. 22:05:03

Jaja kellenének bizony, 680 mega hely kell neki.

Duke Nukem Forever 2011.10.06. 22:06:17

A Hardwired.hu-n van fent a motor.

VIDEACITY5 (törölt) 2011.10.07. 13:26:03

"mondd csak Reactor, mit fikázod ezt vagy azt a játékot, fogadjunk, te fele ilyen jót nem tudsz készíteni"
Milyen hülyeség ez már... ennyi erővel, ha elédraknak egy rossz TV-t, te nem szólhatsz, hogy cseréljék le, mert nem értesz a TV gyártáshoz?

Pufi96 2011.10.08. 21:21:14

max respect Reactor és lám szerepelsz az angol wikin
wiki

After the Out of the Dark Festival in October 2 of 2011, the Hungarian Lambda Team has released a freeware PC game about Tristania, named Tristania 3D.

WarLock0722 2011.10.09. 22:59:53

Hello mindenki itt vagyok én is ^^

RastaGames 2011.10.10. 18:02:54

@Reactor: nekem az jutott eszembe, hogy bemutatnám a játékodat annak ellenére, hogy 2011-es :DDDD bár lehet, hogy valaki tapasztaltabbra hagyom ezt xXDDD

RastaGames 2011.10.10. 18:04:49

@Reactor: Engem még az érdekelne, hogy mennyibe kerül megvenni " műsoros CD-n" csak azért, hogy megbecsülésemet fejezzem ki a sokáig tartó fejlesztésért :)

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2011.10.10. 21:29:59

@RastaGames: Engem az is érdekelne menyibe kerül egy cd+egy autogram! XD

RastaGames 2011.10.11. 21:22:51

@Dark White: akkó menjünk tüntetni a parlament elé xxD

Mihalyovsky 2011.10.12. 13:40:58

Hello Reactor!

Nekem indul a játék, csak a zenék nem szólalnak meg :/
(Windows XP SP3)

Dark White · http://darkwhite.blog.hu/ 2011.10.12. 21:50:33

@RastaGames: CD-ért és autogramért ? oks induljunk! XD

Hallucinogén Pite 2011.10.14. 22:29:54

Üdv ismét, örülök, hogy visszatértél :) És:
fuhh... Hát nem semmi munka lehetett egy ilyet összerakni, szinte teljesen egyedül. Nekem HA meglenne ehhez a tudásom, meg az eszközeim, akkor is becsavarodtam volna már az elején egy ilyen összetett munkánál... Na de Deathwing és Blacksheep szinte minden mást kimondtak, amire még gondoltam.

Menmi666 · http://menmiandmiller.blog.hu/ 2011.10.17. 18:46:00

Nagyon örülök neki, hogy visszatértél Reactor :) És a játékot már le is töltöttem :D Alig várom az újabb videóidat :)

bbbarniii 2011.10.19. 15:19:34

Reactor! A Játékbemutató sorozatod DVD-kiadványaiból lehet még rendelni?

c&c Generals 2011.10.21. 21:30:56

Mennyi helyet foglal a játék???

szolga000 2011.10.29. 16:32:07

hello mikor leszmár uj vidi

zoli94 (törölt) 2011.10.31. 15:06:50

nagyon jó lett a játék!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):)

LCsongor98 2011.11.01. 15:09:35

Gratulálok Reactor,rohadt jó vagy hogy szinte teljesen egyedül elkészítetted a játékot,és várom az új videódat!

Cyrax 2011.11.04. 19:47:40

ha modellező kell, csak szóljatok :)

Burningdown1011 2011.11.12. 14:19:20

@Cyrax: NEKEM KELL MODELLEZŐ HL2-höz :D

Krisztián123 · http://mckms.blog.hu/ 2011.11.18. 14:52:34

Úgy érzem csöppet elkéstem de gratulálok Reactor hogy 6 év alatt megcsináltál egy ilyen fantasztikus játékot tényleg hatalmas tisztelet és ha lesz elég pénzem és még lehet rendelni a DVD-idből akkor tuti rendelek majd :)
A trollokkal meg nem kell foglalkozni jól mondtad, nem kell hozzájuk szólni úgyis majd egyszer megunják :)

Đ3LTA · http://gamersbrotherhood.blog.hu/ 2011.11.19. 11:57:19

Hát szerintem nem lesz itt semmiféle negyedik évad... Lassan már megint 2 hónapja semmi hír Reactorról :(

Krisztián123 · http://mckms.blog.hu/ 2011.11.19. 15:45:22

2 hónap semmi az eddigi időhöz képest szerintem...
De lehet van benne valami

Duke Nukem Forever 2011.11.19. 19:50:09

msn-en beszéltem vele és kamerája nincsen

cockad 2011.11.20. 01:04:01

@Duke Nukem Forever: Mer balfasz. Már ajánlottak neki bérlést is. Megfontolás címszóval leszarta az egészet, különben már lenne kamerája.
Másrészt ne legyél akkora lúzer, hogy mindent bekajálsz, amit írkál és mond. Hazudozik intenzíven, én már azt sem hiszem el, amit kérdez, pedig állítólag én voltam az egyik legjobb haverja. Csak én meg nem szeretem ha átbasznak. Ennyi.

Duke Nukem Forever 2011.11.20. 18:25:42

Aha hát én is ismerem már 2009 óta hát nem sokat beszélgettünk még, mert nem volt sok ideje jójó az elején beszélgettem privátban, de mióta eltünt 1 évre onnan már eddig is csak kétszer beszéltem msn-en vele.

cockad 2011.11.20. 21:16:15

@Duke Nukem Forever: Nem lehet elérni msnen, mivel lusta feltolni a seggét msnre. Én meg rohadtul nem fogok neki könyörögni meg pitizni, hogy ugyan gyere már fel stb.. Majd megkeres, ha akar. Vélhetően ez sohanapján lesz. De mondjuk azt sem értem, hogy egy játék készítése "mögé bújva" miért kell lassan másfél éve telibeszarni a rajongók pofáját.
Ezt a rossz a gépem című trükköt már nem először süti el. Volt kismillió ürügy ami miatt nem ért rá videokat feltölteni, ezekről én informáltam a népet a youtube csatornáján, mert ő maga ezt sem akarta megtenni.

rosettif · http://istennyila.hu/ 2011.11.21. 04:13:47

Nocsak, jó látni, hogy akadnak még ilyen emberek! :) Gratula.

Duke Nukem Forever 2011.11.23. 09:08:24

nekem néha feljön, és beszélünk.

cockad 2011.11.23. 11:14:00

@Duke Nukem Forever: A múltkor nálam is bejelentkezett, még mondtam is neki, hogy jéé, hogy a francba szántad rá magad, hogy felgyere msnre. :) A lehetőség adott, ha nem jön arról én nem tehetek. :$

Duke Nukem Forever 2011.11.23. 12:58:08

Jaja, na de majd csak lesz már valami.

Kamerákat néztem neki a médiában 39990-től 399990-ig terjed

cockad 2011.11.23. 18:57:45

@Duke Nukem Forever: Az elmúlt fél évben csak ezt hallgattam tőle, hogy: "majd csak". Lett Tristania 3D, de abban egy percig sem kételkedtem hogy lesz, mivel a Tristania magyar vendégszereplésének hála őméltósága meggyorsította a játék elkészültét. Szerintem mindmáig nem lenne kész, ha a Tristania nem jött volna Pestre. Ugyanakkor kíváncsian várom, hogy a játék második részét mikor és főleg hogyan fogja kivitelezni. :) Mondhatni ki-bebaszottul elegem van már az ígérethegyekből, majdokból meg Pató Pál úr féle hozzáállásokból. Hiszem ha látom. Ahogy azt a youtube csatornáján is említettem, pl. 3 évre előre én is meg tudok ígérni bármit, csak a 3 év leteltével ki a fene fog rá emlékezni hogy 1. létezem, 2. ígértem valamit, 3. betartottam-e amit ígértem.

Duke Nukem Forever 2011.11.25. 09:18:52

Na reactor most már nem maradsz videokamera nélkül a tenyered.com-on lehet venni, ugyanis megnyílt a tenyered klikk shop!!!!!!

cockad 2011.11.25. 23:43:27

@Duke Nukem Forever: Ezt az oldalt sem fogja használni, mert facebook gyanús. :)

Duke Nukem Forever 2011.11.27. 20:38:51

De lehet pénzt keresni vele.

Wertzui 2011.12.01. 14:29:34

Nem indul el a 386-osomon :( :P

Marad a DOSBox.

Duke Nukem Forever 2011.12.01. 19:03:51

Neked még van ilyen őslelet géped :D:D:D

FullMoonDog (Pisti) 2012.01.25. 19:29:35

Gratulálok hozzá :D letöltöttem és mindjárt ki is próbálom, ha lehet kiviszem. Gondolom ezek után újra beindul a videózás is :D Nem volt feleslegen az a kisebb kihagyás úgy látom. Meg most láttam először az arcodat. Nem ilyennek képzeltelek, viszont ezt jó értelemben kell venni :D

Reactor 2012.02.07. 01:17:30

Na! Örülök hogy majdnem mindenkinek működik jól a Tristania3D!!! Nemsokára készül egy SDL verzió belőle, ami azt jelenti, emulátor NÉLKÜL, modern rendszereken, simán fog menni (sajnos ezzel még nem voltunk kész, amikor jött a Tristania Magyarországra,így hát utólag fogom majd frissíteni vele a játékot).

A játék ára 1500, ugyanúgy ahogy a DVD-ké, a nyomtatási költségek miatt, de ha azt nézzük, hogy a Patriots: A Nation under fire-t 5000-ért árulják, a Heat episode One-t, pedig 1000 forintért, nem is rossz vétel, főleg ha elkészülünk végre az SDL verzióval. Erről külön bejegyzést fogok írni majd.

A Tristania3D hatalmas sikere után várható volt, hogy a rajongók folytatást akarnak .Elég sok Tristania-rajongó írt, hogy nagyon tetszett nekik a játék, de nem lett vége, és szeretnének folytatást látni. Erről is szintén írok majd egy új bejegyzést, mivel a folytatást modern motorban készíteném el, programozni viszont kicsit sem tudok...

cockad-nak részben igaza van, sajnos elhanyagoltam az oldalt az utóbbi időben, és JÓ videókamerát keresni roppantul nem volt egyszerű dolog (napi 3000 forintot a bérlésért kicsit túl soknak találtam), de most már semmi ilyen probléma nincs - és elkezdődött a Negyedik Évad!

BodnarNT 2012.04.15. 15:14:59

Nem rég gondoltam egyet hogy ki kéne már próbálni a játékodat igaz a dosbox kicsit meg szívatott de sikerült el indítanom. :) Az irányítása kicsikét fura volt de gyorsan meg barátkoztam vele. :) Gratulálok a játékodhoz és további jó videózást. :)
süti beállítások módosítása